خدمات وکیل خانواده اصفهان

بهترین وکیل خانواده اصفهان مهیا جهت پذیرش انواع دعاوی خانواده در اصفهان و سطح کشور

خدمات وکیل خانواده اصفهان

بهترین وکیل خانواده اصفهان مهیا جهت پذیرش انواع دعاوی خانواده در اصفهان و سطح کشور

حامد امیری وکیل خانواده اصفهان با تسلط به امور حقوقی و موازین قانونی و سال ها تجربه در دادگاه های خانواده خدمات وکالت ، مشاوره حضوری و غیر حضوری و حتی مشاوره آنلاین را نیز فراهم کرده است .

بایگانی

مجازات فریب در ازدواج

سه شنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۰۲:۵۱ ب.ظ

مجازات فریب در ازدواج


فریب در ازدواج یکی از مشکلات مهم در میان زوج‌های جوان است. این موضوع در بسیاری از موارد موجب از هم پاشیدن کانون خانواده در همان سال های اول می شود‌. همان گونه که صداقت می تواند تحکیم بخش ازدواج باشد در مقابل نبود صداقت و فریب خوردن یکی از طرفین ، حجمی از پرونده‌های دادگاه خانواده را به خود اختصاص می‌دهد. با استناد به ماده‌ی ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی فریب در ازدواج جرم محسوب شده و فریب دهنده به مجازات خواهد رسید.

فریب از جانب اقایان معمولا به صورت ادعای داشتن تحصیلات عالیه، شغل مناسب و در موارد زیادی ادعای فرزندی یکی از خانواده‌های معروف بوده است. در مقابل خانم ها نیز قبل از ازدواج فریب‌هایی از جمله ؛ پنهان کردن ازدواج در گذشته داشته اند. با آشکار شدن هر یک از موارد مذکور، فریب خورده شکایت خود را تحت عنوان فریب در ازدواج به دادگاه ارائه می‌ نماید.

 

تعریف قانونی فریب در ازدواج


فریب در ازدواج عبارت است از اغفال متقلبانه طرف عقد توسط دیگری با توسل به امر یا امور واهی و برخلاف واقع. همان گونه که اشاره نمودیم ، مخفی نمودن ازدواج قبلی از جمله موارد مشهود در دادگاه است که بیشتر از سمت خانم ها صورت گرفته است. بنابراین خانم باکره‌ای که قبل از عقد ازدواج دوم، واقعه ازدواج و طلاق اول خود را از زوج پنهان کرده ، مرتکب فریب در ازدواج شده و عملش منطبق بر ماده ۵ قانون راجع به ازدواج مصوب سال ۱۳۱۰ است.

 

مجازات فریب در ازدواج چیست؟

از دیدگاه کیفری فریب در ازدواج از جمله جرایم و برضد حقوق و تکالیف خانواده است. این موضوع در ماده ۶۴۷ قانون مجازات اسلامی جرم محسوب شده و برای مرتکب آن مجازات حبس تعزیری از ۶ ماه تا ۲ سال در نظرگرفته شده است. بر اساس این ماده قانونی اگر هر یکی از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف مقابل را با کتمان واقعیت یا دروغ گفتن و ادعای بی مورد مانند ؛ تحصیلات عالی، تمکّن مالی، موقعیت اجتماعی، شغل و سمت خاص، تجّرد و… فریب دهد. در صورتی که عقد مبنای این ادعاها واقع گردد، مرتکب جرم به حبس تعزیری از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم می‌گردد.

همچنین ماده ۱۱۲۸ قانون مدنی بیـان می‌دارد : « درصورتی که از جانب یکی از زوجین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده، برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود، خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد.»

دادگاه در صدور حکم مجازات مجاز است که میزان حبس را بر میزان حداقل یا حداکثر تعیین کند ولی همین دادگاه می تواند به لحاظ جهات مخففه یعنی با توجه به این که فرد فریب دهنده جوان بوده و دارای سوء سابقه نیست ، جریمه را حتی تا میزان ۵۰ هزار تومان تخفیف دهد به این ترتیب کاملا بستگی به دادگاه دارد که میزان حبس و مجازات را به چه حدی تعیین کند.

 

پرداخت مهریه بعد از اثبات فریب در ازواج

 

در صورتی که نکاح قبل از نزدیکی فسخ شود ، مهریه به زن تعلق نمی گیرد. به جز یک مورد و آن عبارت است از این که ازدواج به دلیل ناتوانی جنسی زوج فسخ شود. در این صورت نیمی از مهریه به زن تعلق می گیرد. در صورتی که زن مرد را در ازدواج فریب دهد و مرد پس از نزدیکی به عیوب او پی برد، چنانچه مرد از حق خود استفاده ننماید باید تمامی مهر را بپردازد . ولی در صورت اعمال حق و انحلال نکاح زوجه مستحق مهریه نیست و درصورتی که پیش از این پرداخت نموده می تواند پس بگیرد. لازم به ذکر است، اگر فریب مستقیما از سمت زوجه صورت نگرفته باشد و یکی از وابستگان او مرتکب این جرم شده باشد ، مرد می تواند مهریه پرداخته به زن را از فریب دهنده مطالبه کند. در ادامه به ذکر مواردی می پردازیم که موجب ایجاد حق فسخ ازدواج از جانب زوج یا زوجه خواهند شد.

مواردی که موجب حق فسخ ازدواج از جانب زوجه می گردد :

۱-جنون زوج ( دیوانگی)

۲ – عنن (به این شرط که حتی یکبار عمل زناشویی را انجام نداده باشد.)

۳ – خصاء ( بیماری جنسی)

۴ – مقطوع بودن آلت تناسلی به اندازه ای که قادر به عمل زناشویی نباشد.

مواردی که حق فسخ ازدواج را برای مرد امکان پذیر می سازد عبارتند از :

۱-جنون( دیوانگی)

۲- قرن ( بیماری جنسی)

۳-برص( بیماری پوستی)

۴- افضاء ( بیماری جنسی)

۵- زمین گیری

۶- نابینائی از هر دو چشم

اختیار فسخ فوری


اختیار فسخ فوری به این معنا است که اگر فرد فریب خورده و یا زوجی که حق فسخ نکاح دارد بعد از اطلاع نکاح را فسخ نکند، این حق او ساقط می شود. البته این موضوع در صورتی است که فرد، علم به حق فسخ و علم به فوریت آن داشته باشد. سوالی که در این جا مطرح می گردد ، تشخیص مدتی است که برای امکان استفاده از این حق لازم می باشد که مطابق به نظر عرف و عادت است. لازم به ذکر است، اگر آگاهی فرد فریب خورده بعد از رابطه زناشویی باشد، وی می تواند علاوه بر فسخ نکاح از زوج ، مهریه را باز پس گیرد.

 

منبع : hamedamiri.com/فریب-در-ازدواج/

  • سارا رهنما

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی